Graag verwelkomen wij u bij BBQ & GRILL HOORN.
BBQ en Grill Hoorn is een all you can eat restaurant waar u zelf indoor kunt barbequen.
u start met een keuze uit 2 verschillende soepen van de dag.
hierna kunt u gebruik maken van het buffet waar heerlijke salades in te vinden zijn.
Tevens bevindt zich in het buffet de vlees en vis voor de barbeque.
Terwijl u uw vlees aan het bereiden bent serveren wij vers gebakken friet.
Tijdens het barbequen zal er ook stokbrood met kruidenboter en diverse tapenades geserveerd worden.
Onze onbeperkte menu’s zijn: Spare ribs / Sate, BBQ, Steengrill en Teppanyaki / Gourmetten
Wat is Teppanyaki?
Het woord ‘teppanyaki’ is afgeleid van ‘teppan’ dat ijzeren plaat betekent en ‘yaki’ het Japanse woord voor ‘gebakken’. Bij de aanschap van een dergelijke bakplaat is de dikte van de plaat van groot belang. Hoe dikker de plaat hoe beter het vlees en de groenten te bereiden zijn. Een dikke plaat kan een hoge hitte goed verdragen, geeft een betere spreiding van de hitte en is in staat deze goed vast te houden. Een dunne plaat geeft veel meer kans op aanbranden. Ook is het mogelijk dat bij een dunne plaat de hitte te gering is waardoor het vlees gaat sudderen en dus taai wordt. Gebruik mals vlees dat snel gaar is.
Wat is Steengrillen?
Steengrillen is een typisch Nederlands fenomeen. Het is het bereiden van vlees en groente op een granieten plaat die vanaf de onderkant door een (elektrisch) element wordt verhit. Doordat er maar weinig olie of vet op de steen hoeft is steengrillen een gezonde manier van bakken. Hoewel dat effect vaak weer te niet wordt gedaan door de rijkelijk hoeveelheid sauzen die geserveerd worden. De meeste mensen steengrillen bij familiefeestjes en bedrijfsuitjes. In principe zijn alle vleessoorten mogelijk wanneer ze maar mals zijn en snel gaar. Afhankelijk van de dichtheid van de steen is het werken met kaas alleen mogelijk wanneer je onder het product een stukje aluminiumfolie legt. Anders brandt de gesmolten kaas in de steen en is na het eten moeilijk te verwijderen.